https:/www.high-endrolex.com/34 https:/www.high-endrolex.com/34 Brunszvikterezovoda - Csiga
 
Navigáció
· Fõoldal
· Szórólap
· Köszöntõ
· Elérhetõség
· Óvodai nevelési év rendje
· Csoportok, munkatársak
· Alapítvány
· Étkezés
· Dokumentumok
· Zöld Óvoda
· Beiratkozás
· Galéria
· Keresés
Pályázatok
· TÁMOP egészségnevelés és szemléletformálás
· Támop integráció
· Tesco pályázat
Óvodai dekorációk
· Tavasz
· Nyár
· Õsz
· Tél
· Születésnapos táblák
Élet a csoportban
· Maci
· Nyuszi
· Pillangó
· Katica
· Csiga
· Delfin
· Méhecske
· Süni
· Cinke
· Mókus
 
Csiga

Csiga csoport bemutatkozása


„Szeretet nélkül lehet fát aprítani,
és szeretet nélkül lehet téglákat formálni,
de szeretet nélkül nem szabad gyermekekkel bánni!”
Lev Tolsztoj

Vége van a nyárnak… Ugyan még ezt az idõjáráson nem látjuk, de a naptár újra szeptembert mutat és kiscsigáink újra mind az oviban vannak. Immár iskolára váró nagycsoportosokként. Mi változott? Tulajdonképpen csak annyi, hogy megnõttek csemetéink, okosabbak, ügyesebbek, bátrabbak lettek. Csoportunk létszáma változott – két kisfiú érkezett hozzánk. Szeretettel köszöntjük és reméljük, hogy jól fogják érezni magukat csoportunkban. A többi mind a régi: a csoportszoba, az ott dolgozó felnõttek.  
Aki még nem ismeri a csiga csoportot, annak feltétlenül tudnia kell, hogy a csoport nevének hallatán senki se gondoljon egy mezõn, kertben lassan araszoló csigára. A hozzánk járó „kiscsigák” fürgék, bátrak, eszesek, ügyesek és még házat se hordanak a hátukon.

Kiscsigáink jól érzik magukat a csoportban, az évek alatt összetartó kis közösségé formálódtak. Szívesen játszanak együtt, barátságosak az ovi többi dolgozójával, gyermekeivel is. Néha ugyan összekapnak, de hamar belátják, hogy a veszekedés, netán verekedés nem vezet sehová. Nyitottak, érdeklõdõek, szívesen hallgatnak mesét, szeretnek énekelni, verselni, festeni, színezni, gyurmázni. Kíváncsiak, minden újra, szépre rácsodálkoznak. Legfõképpen azonban az udvaron szeretnek játszani.

Mi óvó nénik igyekszünk számukra családias, nyugodt légkört biztosítani, ahol lehetõséget biztosítunk nekik tevékenykedésekre, szabad és irányított játékra, és sok, lehetõleg szabad levegõn való mozgásos tevékenységekre. Fontosnak tartjuk, hogy ismereteiket tapasztalásaikat élményeken keresztül szerezzék, így ha tehetjük – és reméljük idén lesz rá lehetõség – visszük a gyermekeket kirándulni, és különbözõ programokon veszünk részt. Ezekkel a közös élményekkel a közösség összetartó ereje is növekszik.

Megünnepeljük az ünnepeket, születésnapokat, névnapokat, nyitottak vagyunk minden olyan tevékenységre, amely a gyermekek személyiségének pozitív fejlõdését segíti.  


Bíber Dóra    Török Tünde
csiga csoportos óvónénik

Hanis Attiláné Melinda néni
csiga csoportos dajka néni
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
 
518,702 egyedi látogató